Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ και την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων των δύο χωρών.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή και ότι θα δείξουμε πως όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα της στιγμής.
Χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που έγινε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και εξέφρασε την πίστη του ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης.
«Ο λαός», τόνισε, «έχει βάλει πλάτη με θυσίες και πόνο, πλάτη έβαλαν και οι εταίροι μας με την παροχή δανείων απο τη φορολογία των πολιτών τους, όπως και οι χώρες-μέλη του ΔΝΤγια να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση».
Εκρινε ακόμη αυτονόητο ότι «η εθνική συνεννόηση πρέπει να δείχνει ότι όλοι κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας να συμβάλλουμε στην πορεία ανασυγκρότησης και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα». Έχει μεγάλη σημασία η εθνική συνεννόηση, επανέλαβε ο κ. Παπανδρέου, καθώς ισχυροποιεί τη χώρα και αυξάνει την αξιοπιστία της.
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός επέκρινε όσους γράφουν καθημερινά για δεινά της Ελλάδας και προφητεύουν τη Δευτέρα Παρουσία. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πολλούς απο τους στόχους που έχει θέσει, όπως η μείωση του ελλείμματος, υπάρχει μία άνθιση στις εξαγωγές, μειώνεται ο πληθωρισμός και αναμένεται μία καλή τουριστική σεζόν.
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς αυτή είναι η απάντηση στα σενάρια καταστροφής για την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι η χώρα σύντομα θα βγει απο την κρίση και θα μπει σε μία βιώσιμη και ανταγωνιστική τροχιά.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, από την πλευρά του, δήλωσε πεπεισμένος πως οι Ελληνες θα μπορέσουν τελικά να λύσουν τα προβλήματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της ευρωζώνης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Εξέφρασε επίσης το θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα την οποία δείχνει ο κ. Παπανδρέου στην εφαρμογή του προγράμματος για την έξοδο απο την κρίση και εκτίμησε ότι εξερχόμενη από την κρίση η χώρα μας θα δημιουργήσει μία ακμάζουσα οικονομία.
Ο κ. Χάρπερ δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του χθεσινού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι πρόκειται για ελληνικό θέμα, τόνισε ωστόσο ότι είναι φυσικό κατά διαστήματα η αντιπολίτευση να μην θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, όμως οι κυβερνήσεις πρέπει να δρουν. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν δημιουργήθηκαν απο την παρούσα κυβέρνηση.
Οι δύο πρωθυπουργοί εξήραν τη σημασία της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα και αναφέρθηκαν στις θετικές προοπτικές των ελληνο-καναδικών σχέσεων. Αύριο θα μεταβούν στα Καλάβρυτα, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στην μαρτυρική περιοχή.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου