Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στoυς δρόμους.


Χιλιάδες άνθρωποι έφθασαν και σήμερα -για τέταρτη συνεχή ημέρα- στις κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων.


Στο Σύνταγμα πολλοί είναι αυτοί που πήγαν με σλίπινγκ μπαγκ, προκειμένου να διανυκτερεύσουν ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Αλλοι έχουν μαζί τους κατσαρόλες που τις χρησιμοποιούν ως κρουστά και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".
Στο διαδικτυακό κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ανταποκρίθηκαν σήμερα και οι Θεσσαλονικείς. Η προσέλευση των διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα και συνεχίζεται ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους.
Παράλληλα εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έφθασαν στο Λευκό Πύργο με τα ποδήλατά τους και στη συνέχεια έκαναν ποδηλατοπορεία στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης.
Στο μεταξύ, μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει τη συγκέντρωσή των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση" που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική. Οι διαδηλωτές του απαντούν με ειρωνικά συνθήματα.
Με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου