Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση του Eurogroup στις 6 Ιουνίου.


Σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup , πιθανότατα στις 6 Ιουνίου, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα και το πόρισμα τις τρόικας για την αξιολόγηση του Μαΐου, που θα κρίνει εάν θα δοθεί η 5η δόση του δανείου.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου σκόπευε να συγκαλέσει την έκτακτη συζήτηση ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι διαφορετικές απόψεις για την χώρα μας, να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής,
η έκθεση της τρόικας και βεβαίως, η προοπτική σύναψης νέου δανείου και η υπογραφή νέου μνημονίου.
«Ο κ. Γιούνκερ δεν επιθυμεί να αφήσει τις εξελίξεις να τρέχουν μέχρι τις 20 Ιουνίου οπότε και είναι η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, πέντε μόλις μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ,» ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Στόχος είναι να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης μεταξύ των χωρών μελών που διαφωνούν ως πως το πώς θα προχωρήσει η βοήθεια προς την Ελλάδα, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να υπάρξει συμφωνία στην τακτική συνεδρίαση στις 20 Ιουνίου.
Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει συνομιλίες στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις 30 Μαΐου. Έχει ήδη προηγηθεί συνάντηση του κ. Γιούνκερ με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, πριν από μερικές μέρες.
Πηγή: www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου