Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η MEGAλη οργή!

Οι αγανακτισμένοι πολίτες βγαίνουν στις πλατείες και οι αγανακτισμένοι τηλεθεατές (του Mega) ποστάρουν στο Διαδίκτυο.

Αλαλούμ προκάλεσαν χθες τα χιλιάδες υβριστικά μηνύματα προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μέσω του facebook, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί η σελίδα που διατηρούσε στον χώρο κοινωνικής δικτύωσης.


Αφορμή στάθηκε ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» από
τον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και ειδικότερα η αναφορά στον αριθμό των διαδηλωτών την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, ο αριθμός των συγκεντρωμένων εκτιμήθηκε στους 30.000, αν και οι πιο μετριοπαθείς αναφορές έκαναν λόγο για περισσότερους από 80.000. Το γεγονός αυτό πυροδότησε τους «αγανακτισμένους» χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι -αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής- ανέτρεξαν στη σελίδα του Mega στο facebook και ανήρτησαν σχόλια παντός είδους («αποκρατικοποίηση του Mega τώρα», «το καλύψατε το θέμα... τόσο καλά που δεν φάνηκε τίποτα», «Mega-λο ρεζίλι», «Mugga Tv», «σσς... θα ξυπνήσει το Mega» κ.τ.λ.) καταθέτοντας, συνάμα, αναφορές με σκοπό να «κατεβάσουν» τη συγκεκριμένη σελίδα.


Και τα κατάφεραν -δύο φορές μέσα στο 24ωρο- αφού οι νεότερες αναρτήσεις του Mega και το γεγονός ότι οι διαχειριστές της σελίδας είχαν επιδοθεί σε έναν ατελείωτο αγώνα διαγραφής των υβριστικών σχολίων – προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην «κατεβεί» οριστικά η σελίδα – έριξαν και άλλο «λάδι στη φωτιά».


Η πρώτη ανάρτηση του καναλιού (χθες το μεσημέρι) μάλιστα έλεγε ότι «η fan page του Megatv στο facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του facebook για οριστική διαγραφή επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τις απόψεις, αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς» είχε περισσότερες από 2.300 αναρτήσεις, ενώ με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονταν τα υβριστικά σχόλια και στα βίντεο- αποσπάσματα που ανήρτησε το κανάλι για να πείσει ότι ο σταθμός «κάλυψε από την αρχή τις συγκεντρώσεις» καλώντας τους χρήστες να δουν βίντεο από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία. Η σελίδα «κατέβηκε» και πάλι χθες το απόγευμα...


Τα μηνύματα των χρηστών καταδίκαζαν τη στάση του Mega, διότι ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ακομμάτιστοι, βγαίνουν καθημερινά στις πλατείες και διαδηλώνουν ειρηνικά, εκείνοι αφιερώνουν μόνο ελάχιστα λεπτά για να το παρουσιάσουν σε δελτία ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Mega θεωρούν ότι είναι αναληθές κάτι τέτοιο διότι, όπως λένε, από την πρώτη μέρα το κανάλι κάλυψε με εκτενή ρεπορτάζ τις συγκεντρώσεις.


Πάντως, τις δύο πρώτες μέρες των συγκεντρώσεων το Mega μετέδωσε την είδηση μετά τις 8.30 το βράδυ και με ελάχιστη διάρκεια.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. και δεν είναι μόνο το mega αγαπητοι φίλοι, όλα σχεδόν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο πρσπαθώντας να υποβαθμίσουν το πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα γεγονός καιτην όλη προσπάθεια. χαρακτηριστικό αυτού του κλίματος είναι και τα σχόλια που γίνονται από γνωστους μεγαλοδημοσογράφους για τα χθεσινά όσον αφορά τη προσπάθεια αποκλεισμού των βουλευτών που λένε και ξαναλένε πως η ενέργεια αυτή ήταν απαράδεκτη...άκουσον άκουσον επίσης σε chat room δυκτιακών ραδιοφώνων επιβάλλουν φασιστική λογοκρισία μόλις αρχίσει κάποιος να κακοχαρατηρίζει τους δημοσιογράφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή