Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, που βασίζονται σε ένα συναίσθημα, σε μια οργή" χαρακτηρίζει τους "Αγανακτισμένους πολίτες" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Κυριακή με Δράση", ο προσκείμενος στη Δημοκρατικής Συμμαχία ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι ανάγκη να πολιτικοποιηθούν και να προχωρήσουν σε βαθύτερη πολιτική διαπί
στωση: Από το τι δεν μου αρέσει, στο τι μου αρέσει.»

και αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω.
Ούτε χωρίς ιδεολογία είναι ο κόσμος που αντιδρά και ξέρει πολύ καλά το τι του αρέσει και τι όχι.

Ιδεολογία προφανώς ενοήτε κάποια κομματική ταμπέλα. Ένα μαντρί για να περιφραχτούν όλα τα πρόβατα.
Εμείς θέλουμε την επόμενη μέρα χωρίς καθόλου κόμματα.
Τι δεν μας αρέσει; Το σύνολο του πολιτικού κόσμου , οι παρατρεχάμενοι τους και οι στρατιές τους.
Τι μας αρέσει. Μια Ελλάδα δημιουργική , αξιοκρατική και τίμια. Μια Ελλάδα που δεν θα την λένε PIG.
Πως μπορεί να γίνει αυτό;  Κατάργηση-διάλυση  όλων των κομμάτων.Διάλυση της υπάρχουσας βουλής.

Κυβέρνηση τεχνοκρατών και αποδεδειγμένα ικανών Ελλήνων.
Πχ. Υπουργός Οικονομικών ο Χριστόφορος Πισσανίδης. (Νόμπελ οικονομικών 2010 , καθηγητής του London School of Economics and Political Science.)
Υπουργός Υγείας : Ποιος διευθυντής νοσοκομείου έχει το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτός ,για  να δείξει και στους άλλους πως θα το καταφέρουν.
ΓΓΑ : Ποίος πρόεδρος ομοσπονδίας δεν έχει χρέη ενώ φέρνει και αγωνιστικά αποτελέσματα;  ΓΓΑ παρακαλώ και γρήγορα.

κτλ , κτλ.

Τώρα η νομοθετική εξουσία θα έχει ως εξείς:
κάθε φορά που κάποιο υπουργείο θα φέρνει κάποιο νομοσχέδιο στην βουλή ,
θα κληρώνονται 300 τυχαίοι πολίτες και θα αποφασίζουν.
Προϋπόθεση - πρόταση : να μην έχουν  συγγένεια 2ου βαθμού με οποιονδήποτε κατήχε οποιαδήποτε πολιτική θέση στο παρελθόν.

Αυτή είναι επιγραμματικά η πρόταση η δική μου. Σας ακούγετε ακραίο ε; Δεν είναι τίποτε περισσότερο από επαναφορά του πολιτικού συστήματος σε πραγματική Δημοκρατία.

Στις χιλιάδες κόσμου που αντιδρά , σίγουρα υπάρχουν κάποιοι με πιο αξιόλογες ιδέες και λύσεις.

Κύριε Σκυλάκακη και κύριε Πάγγαλε λοιπόν ελπίζω πήρατε μια ιδέα του  τι  μας αρέσει, και τι δεν μας αρέσει ,
καθώς  ότι ,   και ιδεολογία έχουμε,  απλώς σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεστε πια εσείς.

Φώτης Γκαντίνης.

2 σχόλια:

  1. νοιώθω υπόχρεος να κοινοποιήσω την απάντηση του ευρωβουλευτή Θ.Σκυλακάκη στις πιο πάνω τοποθετήσεις μου . θα την βρείτε στην διεύθυνση :

    http://greek120.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκυλακάκης Θόδωρος:
    Διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιό σας ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ και θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις. Στη δημοκρατία τα κόμματα δεν διαλύονται ούτε καταργούνται (είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι όταν συνέβη τελευταία φορά αυτό). Έχετε διαβάσει τις απόψεις του κ. Πισσαρίδη με τις οποιες εγώ τουλάχιστον συμφωνώ, σε πολύ μεγάλο βαθμό; Ενδιαφέρουσα η ιδέα για 300 τυχαίους που θα αποφασίζουν με κλήρωση, να σας πω μια παραλλαγή που εφάρμοζαν οι αρχαίοι Αθηναίοι που θα σας φανεί ίσως ενδιαφέρουσα. Πρώτα έκαναν εκλογή και μετά κλήρωση από τους εκλεγμένους (ώστε να αποφεύγουν τους ακατάλληλους). Αυτό με τον αποκλεισμό του δευτέρου βαθμού συγγενείας θα πρέπει να το βάλετε μαζί με την αποχώρηση από την ΕΕ, μια που παραβιάζει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι που αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που κατοχυρώνεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
    Το γεγονός ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι με αξιόλογες ιδέες και σκέψεις δεν σημαίνει ότι αυτοί συνιστούν πολιτική πρόταση. Πρέπει να μορφοποιήσουν τις ιδέες σε πολιτική πράξη και να ζητήσουν με κάποιο τρόπο (δημοκρατικό ελπίζω) πολιτική νομιμοποίηση. Προφανώς θα διαλέξουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Σημειώστε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι πολίτες. Το γεγονός ότι κάποιος αγανακτεί δεν του δίνει περισσότερα διακιώματα σε μια δημοκρατία από κάποιον άλλο. Από εκεί και πέρα χαίρομαι που αντιδράτε και έχετε διάθεση να προτείνετε νέες ιδέες, όμως σας βεβαιώνω ότι η πολιτική είναι περισσότερο σύνθετη και απαιτητική. Η εξαθλίωσή της στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ασκηθεί καλύτερα. Ούτε ότι πρέπει να ψάχνουμε εξωτικές εκδοχές αντικατάστασης όσων στις άλλες χώρες της Ευρώπης δουλεύουν μια χαρά (κοινοβούλλιο, κόμματα κ.λπ.). Έχοντας κάνει πραγματική πολιτική σας διαβεβαιώ ότι χρειάζεται μια θηριώδης αλλαγή νοοτροπίας και από την πλευρά του κοινωνικού σώματος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Φιλικά, και με καλή διάθεση, Θόδωρος Σκυλακάκης
    Υ.Γ. Δεν φιλοδοξώ να συμπεριλαμβάνομαι στην ιδεολογία οιουδήποτε συμπολίτη μου (τα εις -ικός όπως Παπανδρεϊκός κ.λπ. ως φιλελεύθερος ποτέ δεν τα συμπάθησα), διεκδικώ όμως το δικαίωμά μου να λέω ελεύθερα την άποψή μου ακόμα και όταν δεν αρέσει. Και αντιπαθώ την κάθε είδους κολακεία. Είμαι όμως έτοιμος να δεχθώ το λάθος μου αν αποδειχθεί ότι έχετε δίκιο και το κίνημα αυτό αποκτήσει ταχύτατα θετική έκφραση. Ο χρόνος δεν περισσεύει και το έχουμε ανάγκη, καθώς οδεύουμε ολοταχώς στην καταστροφή και το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί στοιχειωδώς να συνεννοηθεί για να την αποτρέψει. Αυτό ήταν και το νόημα του σχολίου μου.

    Σκυλακάκης Θόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή