Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αρνητική δημοσκόπηση για την κυβέρνηση



Oριακό
 προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 0,3%, αλλά με έντονα πτωτική τάση καταγράφει έρευνα της εταιρείας ALCO για το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 20,7%, έναντι 20,4% της ΝΔ που έχει κερδίσει 2% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας . Ακολουθεί το KKE με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ με

3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2% και το Αρμα Πολιτών με 1,1%. Όλα αυτά χωρίς την αναγωγή των αναποφάσιστων.


Το 82% των ερωτηθέντων ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει να πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Το 68% μάλιστα ζητά την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που 7 στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου. Τέλος, το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή:DefenceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου