Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος ζητάει ο Πάγκαλος


Να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζει τα διλήμματα, τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».




«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας προς τον Αντώνη Σαμαρά πως «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση». 


Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα. 


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41. «Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια», δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας. 


Όσον αφορά στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών, ο κ. Πάγκαλος τονίζει πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook.

1 σχόλιο:

  1. "Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση"... Δηλαδή δεν δίνει στα στελέχη του πρωτου κόμματος (ή των δύο πρώτων) το ελεύθερο να ξεπουλάν την χώρα στα μέτρα που αυτοί θέλουν. Όσο για τους "θεσμούς" οι οποίοι "δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση" αυτό δεν υπάρχει. Απλά είναι λάθος. Ο όρος, και το περιεγχόμενο του δεν υφιστανται. Ειναι σαν να λεμε οτι ενας άνθρωπος φύτρωσε δεν γεννήθηκε. Ο θεσμός είναι ψηφισμένος απο εκκλεγμένα μέλη της βουλής, άρα δεν γίνεται να μην έχουν την άμεση λαϊκή νομιμοποίηση. Εκτός και αν ο κ. Πάγκαλος ως "θεσμό που δεν έχει την άμεση λαϊκή νομιμοποίηση" εννοεί τον θεσμό της αιρετότητας που προβλέπει για τους εκκλεγμενους (βουλτυτές) το Σύνταγμα... Εδώ να προσθέσω πως ομελέτα χωρις να σπάσεις αυγά δεν κάνεις κι άρα οι φόβοι περι "ακυβερνησίας" του Πάγκαλου είναι φόβοι απλά και μόνο για τους εκκλεγμένους που φοβουντε πως δεν θα κυβερνούν (οι ίδιοι). Φόβοι για την θεσούλα του(ς) δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή