Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια με ομιλητές τον Θ. Πελεγρίνη και τον Μίκη Θεοδωράκη

 
                                     Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Τρίτη 31/5




                                Μ. Θεοδωράκης: «Είμαστε με τους αγανακτισμένους»



Χιλιάδες Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν το κάλεσμα της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού 
Πανεπιστημίου και έδωσαν το παρών τους σε μια εντυπωσιακή σε μέγεθος συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχε και η κίνηση «Σπίθα» τουΜίκη Θεοδωράκη

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης άρχισε την ομιλία του λέγοντας: «η χώρα μας αν πιστέψουμε τα λόγια του ποιητή "πως σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει να τον ελευθερώσουν" βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας. Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής χρεοκοπίας ζητήσαμε από άλλους από έξω να μας βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Ζητήσαμε, γιατί στο αίτημα αυτό ας μην κρυβόμαστε συμμετέχουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή. Η Βουλή επειδή την ενέκρινε και ο κόσμος καθόσον την υποδέχτηκε έστω γογγύζοντας. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και οικονομικοί φορείς που αντιδρούν στην οικονομική συνδρομή των ξένων, η οποία υπονομεύει την ελευθερία μας, δεν αλλάζει την κοινωνία μας στο σύνολό της. Το πιο απογοητευτικό, όμως, είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται νέα μέτρα σωτηρίας βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στον βάλτο της απελπισίας». 

Στη συνέχεια ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί και να αντιδράσει και να έχει εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο το οποίο, όπως είπε, «δεν είναι αυτό που το παρουσιάζουν» αλλά και στους διανοούμενους «οι οποίοι σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πρέπει να μένουν σιωπηλοί».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος κάλεσε και αυτός του έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», ενώ αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε ότι «συναίνεση που σημαίνει υπακοή στην Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει».
Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε «είμαστε με τους αγανακτισμένους» και άρχισε να τραγουδάει μαζί με το πλήθος το «ένα το χελιδόνι»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς «στη μη νομιμότητα του μνημονίου» και στο γεγονός ότι «βάσει του μνημονίου αυτού έχουμε παραχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Μεταξύ άλλων τόνισε «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε το ξύπνημα του λαού. Οσοι φοβούνται αυτό το ξύπνημα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγανακτισμένοι έλληνες δεν έχουν πολιτικό στόχο. Κάνουν λάθος. Καλά κάνουν και αγανακτούν οι έλληνες και πρέπει να αγανακτούν όλο και περισσότερο. Είμαστε με τους αγανακτισμένους».

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=876

Xθεσινά video από Σύνταγμα και Λυκό Πύργο.

Λευκός Πύργος

Σύνταγμα


Το μήνυμά τους έστειλαν οι "Αγανακτισμένοι" της Ευρώπης (και εικόνες)

Μετά την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων", κάθε χώρα αποφασίζει για τη συνέχεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Όπως γράφει η El Pais, οι "Αγανακτισμένοι" στη Μαδρίτη

Πιστοί στο ραντεβού τους οι "Αγανακτισμένοι" στην Πελοπόννησο

Συνεχίστηκαν και χθες οι συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, με μικρότερη όμως προσέλευση, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του χειμωνιάτικου καιρού .

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο χώρο της συγκέντρωσης είχε στηθεί κιόσκι και συγκεντρώνονταν υπογραφές και σχόλια από τους συμμετέχοντες, ενώ λόγω της βροχής, η μουσική εκδήλωση που είχε κανονιστεί ακυρώθηκε.

Οι συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" συνεχίστηκαν και στην Καλαμάτα, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους και για απόψε το βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Η MEGAλη οργή!

Οι αγανακτισμένοι πολίτες βγαίνουν στις πλατείες και οι αγανακτισμένοι τηλεθεατές (του Mega) ποστάρουν στο Διαδίκτυο.

Αλαλούμ προκάλεσαν χθες τα χιλιάδες υβριστικά μηνύματα προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μέσω του facebook, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί η σελίδα που διατηρούσε στον χώρο κοινωνικής δικτύωσης.


Αφορμή στάθηκε ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» από

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Με τους «Αγανακτισμένους» της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

«Έχω πρόγραμμα, Θεού θέλοντος, σήμερα το απόγευμα να πάω στη συγκέντρωση» είπε ο κ. Άνθιμος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega επεσήμανε: «Δεν μπορώ να τους βλέπω μόνο στην εκκλησία. Άποψη μου είναι ότι οι συγκεντρώσεις πρέπει να διατηρηθούν σε ένα επίπεδο σοβαρότητας. Αυτά με τις ανοιχτές παλάμες είναι απαράδεκτα».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης όταν ρωτήθηκε τι θα τους πει, απάντησε με τη ρήση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου: «Σας πάω».
πηγή: real.gr

Αγανακτισμένοι: Ανάγκη για πολιτική πρόταση

Ριζοσπαστική πρόταση από αναγνώστη για τους 300!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των συγκεντρώσεων, ήρθε η ώρα, νομίζω, για μία σοβαρή συζήτηση ώστε να διαμορφωθεί μία πολιτική πρόταση...
που θα περιλαμβάνει 10-12 κύρια σημεία άμεσου ενδιαφέροντος (λαϊκές απαιτήσεις) για τον λαό (π.χ. μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, μείωση τιμής εισιτηρίων & δωρεάν για ανέργους, πάγωμα δανείων, μείωση των μισθών των βουλευτών στο 50% και

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, που βασίζονται σε ένα συναίσθημα, σε μια οργή" χαρακτηρίζει τους "Αγανακτισμένους πολίτες" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Κυριακή με Δράση", ο προσκείμενος στη Δημοκρατικής Συμμαχία ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι ανάγκη να πολιτικοποιηθούν και να προχωρήσουν σε βαθύτερη πολιτική διαπί

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Πάγκαλος δεν πάει πλατεία


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Πάγκαλος, αδέρφια, δεν κάνει κέφι τις οργανωμένες μειοψηφίες. Το δήλωσε, μετά από δυο τρεις σφυριχτές ανάσες, πάνω στην πέψη. Ξέρετε, μια τσανάκα χωριάτικη, φετούλα μαζί με τον ντενεκέ και το καπάκι του και ψωμί για παπάρες. Προφανώς εξαιρείται η οργανωμένη μπαρόκ μειοψηφία που λέγεται νέο ΠΑΣΟΚ και καμώνεται πως κυβερνάει, ενώ ο αντιπρόεδρας καμώνεται πως την συντονίζει. Φανταστείτε, είναι και …συντονισμένα όσα κάνουν!
Τις οργανωμένες πλειοψηφίες τις γουστάρει άραγε; Σαν αυτή που θα τον στείλει σπίτι του;
Στηλίτευσε τους αγανακτισμένους, ως κινούμενους από συναίσθημα ή μια στιγμή οργής και φοβάται μην πέσει χούντα και θανατικό, διότι πολιτικό κίνημα σχηματίζει μόνο «μια ιδέα για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες».
Ο Πάγκαλος άλλωστε είναι γνωστός για τις θυσίες του. Είναι συνώνυμα. Τον βλέπεις και λες «κοίτα ρε παιδί μου, ο άνθρωπος έχει χαραγ

Ο Αντιπρόεδρος Πάγκαλος για τους "Αγανακτισμένους"

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» χαρακτηρίζει τη συγκέντρωσή των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει την πολιτική: «Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος...

Σήμερα η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων»

Κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών που διεκδικούν καλύτερη ποιότητα ζωής

Πραγματοποιείται σήμερα στις 18:00 το απόγευμα η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων που έχει διευθετηθεί μέσω διαδικτύου.

Οι «Έλληνες αγανακτισμένοι» συνεχίζουν να διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, κινητοποιώντας χιλιάδες πολίτες σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, που αποφασίζουν να κατεβούν στους δρόμους μαζί με τα παιδιά τους, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Στην πλειοψηφία τους, είναι νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι και φοιτητές που συμμετέχουν στην διαμαρτυρία, χτυπώντας κατσαρόλες μπροστά από τη Βουλή.

Πηγή: newsbeast.gr

Αγανακτισμένοι στο λευκό πύργο

Πατήστε εδώ για να δείτε live τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο λευκό πύργο.

Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος ζητάει ο Πάγκαλος


Να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζει τα διλήμματα, τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».

Αρνητική δημοσκόπηση για την κυβέρνηση



Oριακό
 προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 0,3%, αλλά με έντονα πτωτική τάση καταγράφει έρευνα της εταιρείας ALCO για το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 20,7%, έναντι 20,4% της ΝΔ που έχει κερδίσει 2% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας . Ακολουθεί το KKE με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ με

Νέα συνάντηση θέλει ο Γιώργος


"Υπό τη σκέπη" της τρόικας θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δει σε τι συμφωνούν!


aganaktisi-gr: Θα μαζευτεί η τρόικα με τον προσκυνημένο Γιωργάκη να πείσουν τον Αντώνη για ποιο πράγμα;Όλα προσυμφωνημένα δεν είναι;Δε το παραδέχτηκε κ ο προφυλακιστέος Στρος Καν πως η Ελληνική κυβέρνηση δούλεψε με το ΔΝΤ υπόγεια για περίπου ένα χρόνο;;; 
Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και μετά την αποτυχημένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση επιχειρεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα.

«Και οι πέτρες ομολογούν την αποτυχία του Μνημονίου»

Η επιστολή του Μίκη προς τους Αγανακτισμένους

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στoυς δρόμους.


Χιλιάδες άνθρωποι έφθασαν και σήμερα -για τέταρτη συνεχή ημέρα- στις κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων.


ΓΑΠ: Συνεχίζεται η προσπάθεια εθνικής συνεννόησης


Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ και την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων των δύο χωρών.


Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της


Παπακωνσταντίνου: "Θα λάβουμε και την πέμπτη δόση"


«Δεν υπάρχει ζήτημα για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν» επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας παραπλανητική κάθε σχετική συζήτηση.



Ναυάγησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Συνεδρίαση του Eurogroup στις 6 Ιουνίου.


Σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup , πιθανότατα στις 6 Ιουνίου, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα και το πόρισμα τις τρόικας για την αξιολόγηση του Μαΐου, που θα κρίνει εάν θα δοθεί η 5η δόση του δανείου.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου σκόπευε να συγκαλέσει την έκτακτη συζήτηση ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι διαφορετικές απόψεις για την χώρα μας, να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής,

Παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία.


«Παγώνουν» για το σχολικό έτος 2011-2012 τα ετήσια δίδακτρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότηση επιχειρήσεων.


Για τρίτη ημέρα χθες οι "Αγανακτισμένοι"


Συγκεντρωμένοι για τρίτη ημέρα ήταν από τις 6 το απόγευμα χθες οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρία διαρκείας καθώς, παρά τη βροχή, διανυκτέρευσαν επί τόπου σε σκηνές.





Σύνταγμα 26/5/11 Απλά και Ελληνικά


Ειρηνική επανάσταση των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών




αγανακτισμένοι πολίτες στο σύνταγμα 25 Μαϊου Μαΐου Μαιου massmedia-grΟι μεγάλες συγκεντρώσεις των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα (στις 25 Μαΐου 2011, με πρότυπο  τους Ισπανούς «Indignados» της πλατείας Δελ Σολ της Μαδρίτης) απέδειξαν ότι οι πολίτες θέλουν και μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα. Χωρίς  κομματικά πατροναρίσματα, εναντίον της προδοτικής και αντικοινωνικής πολιτικής, αυτής της οικονομικής απανθρωπίας και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας.

Λίγο χιούμορ από την όλη κατάσταση!

Ο ΓΑΠ με το ipad2 η Παπαρρήγα δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται και ο Καρατζαφέρης από τις πολυκατοικίες το γύρισε στα καραβάκια.
Αγανακτισμένος με όλους!

Δεν θα μας πάρεις τα Cayenne Όλι Ρεν

Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν. «Λυπάμαι, ο χρόνος σας τελειώνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχόλιο aganaktisigr: Τι θα πεί ο χρόνος μας τελειώνει ρε?

«Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο» - Μέρα 3η


Πάρα πολύ μικρή η συμμετοχή των αγανακτισμένων που με το ζόρι τρεις ώρες μετά την έναρξη της συγκέντρωσης και το πλήθος δεν ξεπέρασε τους 1000.


Εμείς τα λέγαμε από χθες (εδώ) ότι πρέπει να προστατεύσουμε την ουσία και το αντικείμενο των συγκεντρώσεων.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο καλύτερος τρόπος για να αποδομήσεις ένα κίνημα...

...είναι να εμφανιστείς σε αυτούς που φυσιολογικά πρέπει να είναι αποδέκτες της "αγανάκτισης", δηλαδή στα παπαγαλάκια του MEGA! Στους ανθρώπους που υμνούσαν την τρόικα, που μάλωναν τους αγανακτισμένους φορτηγατζήδες, όταν ξεσηκώνονταν, τους φαρμακοποιούς όταν ξεσηκώνονταν, όλες τις τάξεις που ξεσηκώνονταν. Και κάποιοι φίτσουλες βγήκαν στο καθεστωτικό κανάλι, να κάνουν...
 χαζοκουβεντούλα επιπέδου κολεγίου

ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ


Πολύς λόγος για τις ελληνικές σημαίες, κι αυτό μου δημιουργεί την ανάγκη να πω κι εγώ μια κουβέντα. Κατεβαίνω στην πλατεία για να ξαναπάρω πίσω την ζωή μου. Και την δική σου ζωή, την δική μας ζωή. Οι ζωές μας εκτυλίσσονται σε ένα τόπο, κι ο τόπος αυτός δεν είναι μόνο τοπία, έχει ανθρώπους, ιστορία, πολιτισμό, έχει όνομα, είναι μια πατρίδα. Όταν κάποιοι διατάσσουν να διαλυθεί η υγεία ή η παιδεία βιάζουν την πατρίδα μου.

Τα παιδιά του Σικάγου

Ακόμη ένα έξοχο άρθρο του κορυφαίου Έλληνα Οικονομολόγου, Βασίλη Βιλιάρδου

Χωρίς να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες, η χώρα μας οδηγήθηκε μεθοδικά στην ολοκληρωτική επικράτηση του ΔΝΤ. Οι σύνδικοι του διαβόλου ακολουθώντας πιστά, αν και με κάποια καθυστέρηση, τις οδηγίες των «παιδιών του Σικάγου» (της νεοφιλελεύθερης δηλαδή σχολής, η οποία έχει ήδη λεηλατήσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α.), δρομολογούν πλέον το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας - προφανώς σε...
 εξευτελιστικές τιμές, παράλληλα με την επιβολή υπέρογκων φόρων, οι οποίοι θα οδηγήσουν πολλές κοινωνικές ομάδες στην απόλυτη εξαθλίωση.

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Juncker: Αν δεν βοηθήσουμε την Ελλάδα,θα υποστούμε τις συνέπειες



Εάν η εκταμίευση από το ΔΝΤ της δόσης του Ιουνίου για Ελλάδα στις 29 Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά δυνατή, τότε το ΔΝΤ ενδεχομένως προσδοκά ότι οι Ευρωπαίοι θα αναπληρώσουν τη συμμετοχή του".
Αυτή η δήλωση του προέδρου του Eurogroup προκάλεσε έντονη ανησυχία τόσο στους κόλπους των Ευρωπαίων όσο και στις αγορές, ενισχύοντας το αίσθημα της ανασφάλειας για την πορεία της κρίσης στην Ελλάδα. Ο αναλυτής της JP Morgan, David Mackie επισημαίνει ότι ο Juncker θέλει να περάσει ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές για το πως πρέπει

Κατανοεί τους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας το ΔΝΤ

Μέχρι την Ουάσιγκτον και την αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφτασε ο απόηχος από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών στις ελληνικές πόλεις. 
Σχόλιο aganaktisigr: Αυτό έλειπε να μην μας καταλάβαιναν κιόλας. Οι ώρες κάποιον τελειώνουν... 
Κληθείσα να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Πάμε όλοι και σήμερα!

Πάμε όλοι και σήμερα στις πλατείες! Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό των μνημονιολάγνων!

Η Ολλανδία απαιτεί να …. συναινέσει η Νέα Δημοκρατία (τανκς έχουν να μας στείλουν;)

Ο Ολλανδός υπουργός απαιτεί να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διαμηνύει, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Ολλανδός υπουργός αντέδρασε με οξύ τρόπο στο επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι τα περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης θα ωθήσουν την Ελλάδα μόνο βαθύτερα στην ύφεση. 



Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ακόμη πολύ περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.

Τι λένε οι Ισπανοί για το "ξύπνημα" των Ελλήνων

"Το κίνημα του Μ-15 (Movimiento 15-Μ - το Kίνημα των Αγανακτισμένων της Ισπανίας εκδηλώθηκε στις 15 Μαΐου) πέρασε τα σύνορα", σχολιάζει El Pais σε σημερινό της άρθρο, αναφερόμενη στις χθεσινές συγκεντρώσεις χιλιάδων Ελλήνων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Ισπανία -που είχε προτρέψει τους Έλληνες να... ξυπνήσουν - επιδοκίμασε τις κινητοποιήσεις. Στο Σύνταγμα αναρτήθηκε

Προφητικός Άγγλος Ευρωβουλευτής

Ο Άγγλος Ευρωβουλευτής Nigel Farrage μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο ξεφτυλλίζοντας τον Προεδρεύοντα την Ε.Ε. Βαν Ρομπέι και κάνει αναφορά στην Ελλάδα και την αντίσταση που πρέπει να κάνει ο λαός έναντι του Δ.Ν.Τ. και των διεθνών τοκογλύφων μήνες πριν.

Μερικές απόψεις και φωτορεπορτάζ

Πρέπει να συνεχιστεί η αντίδραση του Ελληνικού λαού καθώς είναι προς όφελος μας,αλλά και των υπολοίπων Ευρωπαίων (Ισπανοί, Ιταλοί,Ιρλανδοί και Ισλανδοί παρόλο που δεν ανήκουν οι τελευταίοι στην Ε.Ε.) Πέρα όμως από την απλή διαμαρτυρία πρέπει να διαμορφωθούν και κάποιες προτάσεις μπας και ιδρώσει το αυτάκι των Κυβερνώντων και των Μεγαλοτραπεζικών. Ξεκινάμε με το οτι είναι επιτακτική ανάγκη η Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου προς όφελος του Ελληνικού λαού. Και για να συμβεί αυτό πρέπει και εμείς να απειλήσουμε με την παρουσία μας και οι πολιτικοί να βάλουν πιστόλι στο τραπέζι ώστε οι εκβιαστές τοκογλύφοι να κάνουν πίσω!

Τι ξημερώνει αύριο...

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Αύριο ο Παπανδρέου θα εισπράξει την δεδομένη άρνηση των πολιτικών Αρχηγών στο να συναινέσουν στην αναποτελεσματική, επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική του.  Όλοι γνωρίζουν ότι η συναίνεση σημαίνει συνενοχή. Όλοι γνωρίζουν ότι όσοι μιλάνε για συναίνεση νομίζουν ότι οι άλλοι που τους ακούνε είναι βλάκες.  Όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή της άμεσης αναδιάρθρωσης.
Έτσι, ο κ. Παπανδρέου, μετά την κίνηση εντυπώσεων που έστησε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας …θα δηλώσει ότι δεν τα βρίσκουν, θα προκηρύξει εκλογές και θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να πάει στην Ευρώπη λέγοντας ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και αν δεν τον βοηθήσουν με την αναδιάρθρωση που ήδη έχουν σχεδιάσει, δεν εγγυάται πλέον τίποτα.
Αυτά τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας μου φαίνονται πλέον πολύ μακριά…! Η οποία κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν σχηματισθεί τότε θα μιλάμε για το μαρτύριο της σταγόνας.
Άλλωστε τι θα άλλαζε με κάποιους υπουργούς «προσωπικότητες» και κουραφέξαλα; Τίποτα απολύτως και η χώρα χωρίς άμεση αναδιάρθρωση θα φουντάρει. Απλά κάποιος  χρειάζεται να πάει και να  τους πει στο εξωτερικό ή μου χαρίζετε τα μισά, ή δεν παίρνετε τίποτα, διότι δεν έχω να σας δώσω τίποτα.
Κάποτε τα πράγματα θα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Κανείς νοήμων δεν πίστευε ότι θα πετύχαιναν τα μέτρα Παπανδρέου με τέτοιο έλλειμμα και τέτοια δημοσιονομικά έξοδα. Ας σταματήσει η κοροϊδία πια.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη ΛΥΣΗ και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Μόνο αν διαπραγματευτούμε το χρέος και μας χαρίσουν ένα μέρος υπάρχει μια μικρή ελπίδα…! Και το βασικότερο: σταματήστε να ακούτε τις Ερινύες που ζητάνε συναίνεση για να σώσουν την περιουσία τους που έχουν επενδύσει σε ομόλογα. Ή κάποιους μεγαλοπαράγοντες που έχουν «επενδύσει» στην καταστροφή. Ο Γιώργος έπαιξε, έχασε και τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πατρίδα και  τον Ελληνικό λαό.
Αntiκοινοβουλευτικός
Πηγή: antinews.gr

Τι έδειξαν οι "ειδήσεις" για τους αγανακτισμένους


Σημερινές συγκεντρώσεις 26/5/11

Το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες "Αγανακτισμένοι" είναι ηχηρό: Διαδήλωσαν πολιτισμένα, χωρίς εντάσεις και χωρίς κομματικές ταυτότητες. Την επιτυχία της πρώτης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατάφεραν να επαναλάβουν και την Πέμπτη, οι Έλληνες "Αγανακτισμένοι".  Η βροχή δεν τους πτόησε, αφού περισσότερα από 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Στην αρχή της δεύτερης ημέρας της διαδήλωσης, κάποιος επιχείρησε να μπει στο πλήθος με κόκκινη σημαία, όμως αποδοκιμάστηκε από τους "Αγανακτισμένους" και απομακρύνθηκε... Αναρτήθηκε ξανά και το πανό με τη σημαία της Ισπανίας, ενώ στα νέα πανό τα συνθήματα ανέφεραν: «Δημοψήφισμα Τώρα» και «Σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς»... Κάποιοι από τους διαδηλωτές έφτασαν κρατώντας κατσαρόλες και κουτάλες: οι ήχοι από τις άδειες κατσαρόλες γίνονταν όλο και πιο δυνατοί, θυμίζοντας έντονα στιγμιότυπα από την Αργεντινή... Στο πλήθος βρέθηκαν άτομα όλων των ηλικιών.
Οι διοργανωτές κάλεσαν τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής να αφήσουν "ανοιχτό" το WiFi, ώστε οι διαδηλωτές να έχουν πρόσβαση στο Internet και τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Οι αστυνομικοί δεν ήταν πολλοί, αφού στόχος των διαδηλωτών ήταν να περάσουν το μήνυμά τους ειρηνικά. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρούρησαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ δύο λεωφορεία της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας: Στις κεντρικές πλατείες των Χανίων, της Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν πολίτες κάθε ηλικίας.Στην Τρίπολη, περισσότερα από 1.500 άτομα συμμετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Αρκαδική πρωτεύουσα, ενώ και στη Βέροια, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα.Όσο για την Πάτρα, η προσέλευση ήταν μικρή λόγω βροχόπτωσης... 
Πηγή:real.gr



Ξεσηκωμός μέσω Δικτύου!

«Ηρθε πια η στιγμή να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτά που μας χωρίζουν. Ας μας δουν κάτω από τη μύτη τους μαζεμένους. Τα άλλα θα τα βρούμε». Την ώρα που στην Πουέρτα Ντελ Σολ στη Μαδρίτη στηνόταν μια χρωματιστή τέντα για να στεγάσει πρόχειρα τον αυτοσχέδιο παιδικό σταθμό για τα παιδιά των «los indignados» διαδηλωτών, στην Ελλάδα γραφόταν το πρώτο «ποστ» για το νεοϊδρυθέν γκρουπ «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

Παρακινούμενοι από τη δράση των Ισπανών εξεγερμένων οι Ελληνες «Αγανακτισμένοι» -στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι και εξοικειωμένοι με την κουλτούρα των social media- χρησιμοποίησαν το Twitter και το Facebook όχι για να σαχλαμαρίσουν κάνοντας «like» σε φωτογραφίες φίλων ή σε εμπνευσμένα «στάτους», αλλά για να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και το αβέβαιο μέλλον που προδιαγράφεται μπροστά τους.
Λίγο μετά την εμφάνιση στο Facebook του πρώτου γκρουπ που καλούσε σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δημιουργήθηκαν παρόμοια από πολίτες άλλων πόλεων της Ελλάδας. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν δώσει το «παρών» Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν δεκάδες άλλες πόλεις -Γιάννενα, Λάρισα, Βόλος, Λαμία, Ναύπλιο. Ο «χάρτης» της αγανάκτησης που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο είχε σημειωμένες περισσότερες από 30 πόλεις.

Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν δηλώσει συμμετοχή στα αντίστοιχα γκρουπ συνολικά περισσότεροι από 60.000 πολίτες της Αθήνας και 25.000 Θεσσαλονικείς.

Την ίδια ώρα στο Twitter είχαν δημιουργηθεί τρεις βασικές «ομάδες» συζήτησης (#greekrevolution, #aganaktismenoi, #Μ25gr) όπου οι χρήστες κοινοποιούσαν τις απόψεις τους για τη χθεσινή κινητοποίσηση, οργάνωναν την «κάθοδό» τους στις πλατείες και έστελναν τις ανταποκρίσεις τους από τα σημεία συγκέντρωσης.

Η ηλεκτρονική κινητοποίηση είχε, φυσικά, και διάφορα απρόοπτα: το απόγευμα της Τρίτης το γκρουπ «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» εξαφανίστηκε, πυροδοτώντας αντιδράσεις και υποψίες για λογοκρισία, ωστόσο μέσα σε λίγη ώρα «αναστήθηκε» και συνέχισε τη λειτουργία του. «Είναι ανάγκη να τονιστεί πως θα λάβει χώρα μια ειρηνική διαμαρτυρία. Παρακαλούμε όποιον έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε είδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να κάτσει σπίτι του», ανέφεραν ρητά οι δημιουργοί των γκρουπ. «Η λέξη "Αγανακτισμένοι" δεν θέλει να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας». 


Αναδημοσίευση: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=278649

Συγκέντρωση Θεσσαλονίκης

26η Μαΐου - ήμερα 2η …

Γνωρίζαμε ότι το σύνθημα "ξυπνήσαμε" αναφερόταν λανθασμένα σε κάτι που μπορεί να μην ειπώθηκε ποτέ από τους Ισπανούς …
Αλλά πήγαμε!
Στο κάτω κάτω τόσα πράγματα στην ιστορία βασίστηκαν σε ένα ψέμα …
Μία ήταν η αλήθεια … ότι χτυπούσε κέντρο στην κοιμισμένη συνείδηση μας …

Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να οργανωθεί … δεν γνωρίζαμε το πώς, δεν μπορούσαμε, δεν είχαμε χρόνο, δεν θέλαμε …
Αλλά πήγαμε …
Φοβηθήκαμε τον ξύλινο λόγο των "οργανωτικών" και τις "ασθένειες" τους , την συγγένεια της κάθε οργάνωσης με το σύστημα των κομμάτων, φοβηθήκαμε τον κακό μας εαυτό …
Τόσα πράγματα γράφτηκαν για το αυθόρμητο … ίσως ήταν η ώρα …

Δεν είχαμε θέσεις, δεν είχαμε να προτείνουμε για το αύριο, δεν ξέραμε τι θέλαμε …
Αλλά πήγαμε …
Γιατί ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας ήταν απών, ήδη εξαγορασμένος, βουβός,
Γιατί βαρεθήκαμε να είμαστε μόνοι μας, απλοί αριθμοί στην στήλη των δημοσκοπήσεων " ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ", στα αναρίθμητα 'ΆΚΥΡΑ -ΛΕΥΚΑ-ΑΠΟΧΗ" που θα έπρεπε να κάνει όσους μιλούν για πολιτικές τουλάχιστον να ντρέπονται.

Όλοι αυτοί που μας κουνάν χρόνια το δάχτυλο … πίσω από οθόνες, βουλευτικές ασυλίες, δημοσιογραφικά άλλοθι, συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν τον απολογισμό της πρώτης μας εμφάνισης, με νουθεσίες, πομπώδεις κριτικές, συντεταγμένες στα χρόνια συμφέροντά τους …
Τολμούν να μας υποτιμούν κάνοντας μας σύγκριση με το κίνημα των Ισπανών … από την πρώτη μας μέρα, με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο που μας συμπεριφέρονται σαν ανίκανους, χρόνια τώρα …
Να ξέρουν ότι έχουν τον λαό που τους ανήκει … αυτοί τον εκπαιδεύσαν …

Αλλά θα συνεχίσουμε … σήμερα η αύριο … εμείς απελευθερωμένοι από κόμματα και οργανώσεις, δημοσιογράφους και πολιτικούς, από αρρωστημένες ομαδούλες …
Και ίσως αποκτήσουμε κάποιο κοινό λόγο, κάποια αιτήματα για το μέλλον μας … ένα μέλλον διαφορετικό για αυτούς τους λίγους … διαφορετικό για εμάς τους πολλούς … αυτό που τόσο φοβούνται.

Αφιερωμένο στην όμορφη συνέλευση του Λευκού Πύργου της 25ης Μαΐου.

Ξεκίνημα

Έστω και με αυτόν τον τρόπο κάτι έχει αρχίσει να κινείται. Έστω και επειδή οι Ισπανοί μας την έστειλαν την μπηχτή τους "ξυπνήσαμε". Η δράση πρέπει να συνεχιστεί και να ΕΝΤΑΘΕΙ τις επόμενες ημέρες. Μία δράση η οποία συντoνίστηκε μέσω internet και όχι υποκινούμενη από λογής λογής σωματεία-συνδικάτα(σπλάχνα) ή φυσικά από τα ΜΜΕ. Πρέπει ο καθένας από εμάς να ενημερώσει και να συμπαρασύρει συγγενείς φίλους και γνωστούς στις πλατείες ώστε να αλλάξει επιτέλους η κατάσταση της πατρίδας μας και να μην αφήσουμε το μέλλον μας βοά σε οποιαδήποτε τράπεζα και οποιονδήποτε Στρος Καν!