Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Κουβέλης : «Οι θυσίες των πολιτών δεν βρίσκουν αντίκρισμα»

Σε δηλώσεις για τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες της χώρας προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας:


«Η Δημοκρατική Αριστερά χαιρετίζει τη μαζική καθημερινή παρουσία χιλιάδων πολιτών στο Σύνταγμα, στις περισσότερες πλατείες της χώρας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Εκφράζουν με αυτό τον ειρηνικό τρόπο την αντίδρασή τους στα σημερινά
αδιέξοδα, βλέποντας ότι ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου η ζωή τους έχει γίνει χειρότερη και οι θυσίες τους δεν βρίσκουν αντίκρισμα.


Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του οφείλει να αφουγκραστεί την κριτική των διαδηλωτών για τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν θεσμικές και ριζοσπαστικές αλλαγές, προκειμένου αυτό να εξασφαλίζει την κοινωνική συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο και να αντιστοιχείται με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.

Το ισχυρό μήνυμα που στέλνουν οι χιλιάδες συμπολίτες μας δεν πρέπει να παρερμηνευτεί από ακραίες φωνές και επιλογές κάποιων που επιδιώκουν να καπελώσουν τον αυθορμητισμό και την αγωνία των διαδηλωτών, αλλά και ούτε να αξιοποιηθεί για πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες».

Πηγή: www.newsbomb.gr

1 σχόλιο:

 1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ (ΓΡΑΠΤΟ) ΛΟΓΟ

  Όλοι γυρνάνε γύρω από το πρόβλημα και κανείς δεν το διατυπώνει
  δημόσια. Αγανακτισμένοι στις πλατείες χωρίς λόγο, χωρίς μανιφέστο
  καταγραφής και πρότασης, έτσι λίγο στο «χαβαλέ», λίγο στο «χαλαρό»,
  προσφέροντας μόνο μια «γραφική εικόνα» στις βραδινές κουτσομπόλες που
  πιστεύουν ότι λένε ειδήσεις…!!!

  Εξηγώ την απλή θέση μου, που είναι και η τραγική αλήθεια.

  Όλοι ξέρουμε πως στο σπίτι μας, για να πάνε καλά τα οικονομικά, πρέπει, αν
  π.χ. βγάζουμε 100,οο Ευρώ το μήνα, να ξοδέψουμε ΜΕΧΡΙ 100,οο Ευρώ και όχι κάθε μήνα, για να περισσέψει και κανέναν Ευρώ «για ώρα ανάγκης». Αν ξοδεύουμε συστηματικά και κάθε μήνα ΠΑΝΩ από τα 100,οο Ευρώ, τότε ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ θα πρέπει κάποια στιγμή, πολύ γρήγορα, να δανειστούμε.
  Αυτό κάνανε οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ από το 1974 μέχρι και σήμερα και ΕΠΝΙΞΑΝ τη
  χώρα στα χρέη…!!! Διόρισαν τους κομματικούς τους στρατούς στο δημόσιο ΟΛΑ τα κόμματα και όταν λέμε ΟΛΑ εννοούμε ΟΛΑ…!!! Κατάντησαν τα αριστερά κόμματα να είναι υπερασπιστές ΜΟΝΟ των δημοσίων υπαλλήλων πιστοί στους δογματισμούς της Σοβιετικής οικονομίας με την ανοχή των λαϊκίστικων αστικών κομμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινόμενο και ΜΟΝΟ στην Ελλάδα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, πάντα σχεδόν, να απεργούν μαζί, ενώ τα συμφέροντά τους είναι ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ!
  Οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε όσοι δουλεύουμε και ματώνουμε στον ιδιωτικό τομέα, με το φάσμα της απόλυσης πάνω από το κεφάλι μας. Οι μόνοι που δεν παίρνουμε παχυλούς μισθούς και επιδόματα, αλλά ούτε και «εφάπαξ». ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!
  Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο δημόσιο, ακόμα και εάν από θαύμα ΜΗΔΕΝΙΣΘΕΙ το χρέος της χώρας, από τη στιγμή που το κράτος συνεχίζει να ξοδεύει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα εισπράττει, είναι θέμα χρόνου και μόνο, να ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση χρέους, και αυτή την αλήθεια ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…!!!

  Σήμερα ξανά έχουν απεργία ή «στάση εργασίας» ή όπως αλλιώς τους καπνίσει να το λένε, χωρίς λόγο και αιτία, οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ του ΜΕΤΡΟ!! Τι να πεις στους απελπισμένους του λεκανοπεδίου παρά να αγανακτήσουν ελεύθερα. Όμως προσοχή!!! Ρωτήστε το πλαϊνό σας στη πλατεία αν είναι υπάλληλος του δημοσίου και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ και διώχτε τον από τη συγκέντρωσή μας. Μήπως έτσι αρχίσει να ξεκαθαρίσει η αιτία της αγανάκτησης και φανεί στο βάθος η ελπίδα…!!!

  Κυρία Παπαρήγα, κύριε Τσίπρα, ξυπνήστε, ακόμα και αν παριστάνετε ότι κοιμάστε. Αγαπητά λαϊκίστικα αστικά κόμματα… Η πάλη των τάξεων δεν είναι πλέον ανάμεσα στην αστική τάξη και το προλεταριάτο. Η πάλη είναι πια πάλη επιβίωσης ανάμεσα στους αδικημένους του ιδιωτικού τομέα που φέρουν τα βάρη και στα «χαϊδεμένα σας παιδιά» τους δημοσίους υπαλλήλους. Τους θέλετε πολλούς για να σας δίνουν λόγο ύπαρξης. Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπαρξιακά σας προβλήματα. Η δική μας επιβίωση προέχει. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.

  Δεν θα γίνουμε συνεργοί σας στη εγκαθίδρυση «αριστοκρατικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας». Αυτό το παραμύθι τελείωσε όταν ξυπνήσαμε και βρήκαμε τα χέρια ΟΛΩΝ σας στη τσέπη μας. Για να βρείτε τα λεφτά κάντε έρανο μεταξύ των 300 και του «υπηρετικού» σας προσωπικού. ΤΕΛΟΣ !!!

  ΑΒΕΡΡΟΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή