Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πανελλαδική απεργία σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

Πανελλαδική απεργία σε ΔΕΚΟ και τράπεζες πραγματοποιείται σήμερα, ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την παράδοση τομέων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα, να μειώσει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις.

Στην απεργία καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 



Στο Δημόσιο θα γίνει στάση εργασίας (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και στους νομούς όπου τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια.

Στάσεις εργασίας θα γίνουν και στις αστικές συγκοινωνίες ως εξής: Μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ), έναρξη βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως τη λήξη βάρδιας. Μετρό, έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ. Τραμ, έναρξη βάρδιας έως 7 π.μ. και 11 μ.μ. έως λήξη βάρδιας. Τρόλεϊ, έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ. και 10 μ.μ. έως λήξη βάρδιας. Ηλεκτρικός, έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας. Απεργία θα γίνει στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Ακόμα, σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Λιμένων, ενώ οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει. Στην Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, 12 το μεσημέρι, μπροστά από τα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Εγνατία (Συντριβάνι). Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΡΤ. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιηθεί στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το καθημερινό ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος και άλλες πλατείες με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, όλων των ηλικιών, που απαιτούν να μην εφαρμοστούν τα μνημονιακά μέτρα.



Πηγή: www.stockwatch.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου