Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Λαγκάρντ: Να μιμηθούν οι Έλληνες πολιτικοί το παράδειγμα των Πορτογάλων


Παραινέσεις προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους, ακολουθώντας το παράδειγμα των Πορτογάλων πολιτικών, απηύθυνε σήμερα από το Πεκίνο η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η κ. Λαγκάρντ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη της Κίνας στην υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού
Ταμείου επισήμανε ότι αντίθετα με την Ελλάδα ή την Ιρλανδία, στην Πορτογαλία τα μεγάλα κόμματα δεσμεύτηκαν να σεβαστούν απολύτως τους όρους του δανείου που χορήγησαν στη χώρα η ΕΕ και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.
«Ενα από τα ισχυρά σημεία της Πορτογαλίας, που ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μιμηθεί, είναι ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους συμμαχώντας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Κίνα.
Αυτό, πρόσθεσε, «είναι σημαντικό για να οικοδομηθεί και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το οικονομικό βάρος των τριών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προσφύγει ως τώρα στο ΔΝΤ για να αντιμετωπίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμά τους είναι περιορισμένη, αφού, όπως υπενθύμισε, «μαζί αντιπροσωπεύουν το 6% του ΑΕΠ της ζώνης ευρώ».
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών αναμένεται αύριο στη Λισαβόνα, όπου θα συναντηθεί με τους διοικητές αφρικανικών κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ – ΕΝΙΑΙΟ καταργεί τους παράσιτους στη Γη! Λόγω εξαπλούμενης ανεργίας και πείνας, πρέπει να διαδίδουμε την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και το ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδελτίο που περιορίζει την εγωμανία.
    Με επιμονή στο αρχαιοελληνικό ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς, το συμφιλιωτικό ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς παράσιτους, μίζες και διχόνοια.
    Οι διαδικασίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίζουμε και από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ επιλέγουμε υπευθύνους, δίνουν την ευκαιρία για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ!
    ΔΕ χρειάζεται να περιμένουμε να αλλάξουν το νόμο οι διχαστικοί κομματικοί μοναρχικοί και πότε θα ξαναγίνουν εκλογές! Μπορoύμε να αρχίσουμε με πρωτοβουλίες ανά περίσταση ή δήμο, αναδείχνοντας με ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο τους εκάστοτε εντολοδόχους μας, και έτσι να δουν όλοι στην πράξη ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με προκριματική, ανεπίσημη κάλπη πριν από τις εκλογές, διαμορφώνοντας από όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών. Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*   http://enieopsifodeltio.wordpress.com   http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82 http://fonirodopis.gr/press/?p=12718 http://apps.facebook.com/causes/61685 http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή