Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ


Ως η μεγαλυτερη των 12 ημερων του "κινηματος" αναμενεται από πολλους η σημερινη συγκεντρωση στο Συνταγμα καθως οι πιο αισιοδοξες απο τις εκτιμησεις κανουν λογο για πανω από 100.000 συμμετεχοντες. Αποκλεισμο της Βουλης προγραμματιζουν για τις 15 Ιουνίου.

Ραντεβού στο Σύνταγμα και σε κεντρικές πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων δίνουν και σήμερα οι
αγανακτισμένοι, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου.
Η εικόνα της σημερινής διαμαρτυρίας θα φθάσει μάλιστα ζωντανή (με διαδικτυακά, βεβαίως, μέσα) έως και την Ιβηρική, ως απόδειξη ίσως ότι τα δηκτικά σχόλια των Ισπανών Indignados, πέτυχαν τελικά αφυπνιστικό αποτέλεσμα.
Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για διοργανωτές, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η σημερινή συγκέντρωση ενδέχεται να ξεπεράσει σε συμμετοχή την αντίστοιχη της περασμένης Κυριακής. Και δεν είναι λίγες οι εκτιμήσεις που μιλούν για πλήθος 100.000 ανθρώπων.
Η διαμαρτυρία του Συντάγματος δεν θα είναι αμιγώς αθηναϊοκεντρική, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα έχουν προγραμματίσει να "ανηφορίσουν" εκατοντάδες αγανακτισμένοι από τη νότιο Ελλάδα, ακόμη και από την Κρήτη.
Εντατικοποιημένη κινητοποίηση φανερώνουν οι επισκέψεις μελών του κινήματος σε γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, αλλά και η απόφαση της "γενικής συνέλευσης" της πλατείας Συντάγματος αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, "να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου ".
Την ίδια στιγμή ο ρυθμός των "likes" στα κοινωνικά media που στεγάζουν το κίνημα αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, ενώ το μήνυμα της ημέρας είναι μια διασκευή ενός αρκετά παλιαότερου επιτοίχιου συνθήματος: "Εγώ συμμετέχω, εσύ συμμετέχεις, αυτός συμμετέχει, εμείς συμμετέχουμε, εσείς συμμετέχετε, αυτοί αποφασίζουν. Ολοι στο Σύνταγμα να τους δείξουμε ποιος αποφασίζει".


Προθέρμανση με μεσημεριάτικη μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης έκαναν οι αγανακτισμένοι της συμπρωτεύουσας, με στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση των 6.00 μ.μ μπροστά από το Λευκό Πύργο.
Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης το παρών αναμένεται δώσουν και πολλοί "αγανακτισμένοι" από όμορους μακεδονικούς νομούς.


1 σχόλιο:

 1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ (ΓΡΑΠΤΟ) ΛΟΓΟ

  Όλοι γυρνάνε γύρω από το πρόβλημα και κανείς δεν το διατυπώνει
  δημόσια. Αγανακτισμένοι στις πλατείες χωρίς λόγο, χωρίς μανιφέστο
  καταγραφής και πρότασης, έτσι λίγο στο «χαβαλέ», λίγο στο «χαλαρό»,
  προσφέροντας μόνο μια «γραφική εικόνα» στις βραδινές κουτσομπόλες που
  πιστεύουν ότι λένε ειδήσεις…!!!

  Εξηγώ την απλή θέση μου, που είναι και η τραγική αλήθεια.

  Όλοι ξέρουμε πως στο σπίτι μας, για να πάνε καλά τα οικονομικά, πρέπει, αν
  π.χ. βγάζουμε 100,οο Ευρώ το μήνα, να ξοδέψουμε ΜΕΧΡΙ 100,οο Ευρώ και όχι κάθε μήνα, για να περισσέψει και κανέναν Ευρώ «για ώρα ανάγκης». Αν ξοδεύουμε συστηματικά και κάθε μήνα ΠΑΝΩ από τα 100,οο Ευρώ, τότε ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ θα πρέπει κάποια στιγμή, πολύ γρήγορα, να δανειστούμε.
  Αυτό κάνανε οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ από το 1974 μέχρι και σήμερα και ΕΠΝΙΞΑΝ τη
  χώρα στα χρέη…!!! Διόρισαν τους κομματικούς τους στρατούς στο δημόσιο ΟΛΑ τα κόμματα και όταν λέμε ΟΛΑ εννοούμε ΟΛΑ…!!! Κατάντησαν τα αριστερά κόμματα να είναι υπερασπιστές ΜΟΝΟ των δημοσίων υπαλλήλων πιστοί στους δογματισμούς της Σοβιετικής οικονομίας με την ανοχή των λαϊκίστικων αστικών κομμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινόμενο και ΜΟΝΟ στην Ελλάδα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, πάντα σχεδόν, να απεργούν μαζί, ενώ τα συμφέροντά τους είναι ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ!
  Οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε όσοι δουλεύουμε και ματώνουμε στον ιδιωτικό τομέα, με το φάσμα της απόλυσης πάνω από το κεφάλι μας. Οι μόνοι που δεν παίρνουμε παχυλούς μισθούς και επιδόματα, αλλά ούτε και «εφάπαξ». ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!
  Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο δημόσιο, ακόμα και εάν από θαύμα ΜΗΔΕΝΙΣΘΕΙ το χρέος της χώρας, από τη στιγμή που το κράτος συνεχίζει να ξοδεύει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα εισπράττει, είναι θέμα χρόνου και μόνο, να ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση χρέους, και αυτή την αλήθεια ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…!!!

  Σήμερα ξανά έχουν απεργία ή «στάση εργασίας» ή όπως αλλιώς τους καπνίσει να το λένε, χωρίς λόγο και αιτία, οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ του ΜΕΤΡΟ!! Τι να πεις στους απελπισμένους του λεκανοπεδίου παρά να αγανακτήσουν ελεύθερα. Όμως προσοχή!!! Ρωτήστε το πλαϊνό σας στη πλατεία αν είναι υπάλληλος του δημοσίου και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ και διώχτε τον από τη συγκέντρωσή μας. Μήπως έτσι αρχίσει να ξεκαθαρίσει η αιτία της αγανάκτησης και φανεί στο βάθος η ελπίδα…!!!

  Κυρία Παπαρήγα, κύριε Τσίπρα, ξυπνήστε, ακόμα και αν παριστάνετε ότι κοιμάστε. Αγαπητά λαϊκίστικα αστικά κόμματα… Η πάλη των τάξεων δεν είναι πλέον ανάμεσα στην αστική τάξη και το προλεταριάτο. Η πάλη είναι πια πάλη επιβίωσης ανάμεσα στους αδικημένους του ιδιωτικού τομέα που φέρουν τα βάρη και στα «χαϊδεμένα σας παιδιά» τους δημοσίους υπαλλήλους. Τους θέλετε πολλούς για να σας δίνουν λόγο ύπαρξης. Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπαρξιακά σας προβλήματα. Η δική μας επιβίωση προέχει. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.

  Δεν θα γίνουμε συνεργοί σας στη εγκαθίδρυση «αριστοκρατικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας». Αυτό το παραμύθι τελείωσε όταν ξυπνήσαμε και βρήκαμε τα χέρια ΟΛΩΝ σας στη τσέπη μας. Για να βρείτε τα λεφτά κάντε έρανο μεταξύ των 300 και του «υπηρετικού» σας προσωπικού. ΤΕΛΟΣ !!!

  ΑΒΕΡΡΟΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή