Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Ζορίζει" τη Μέρκελ η αρνητική έκθεση της Τρόικας

Αντιμέτωπη όχι μόνο με τους μάλλον εξαγριωμένους ψηφοφόρους της ή τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και με τους εταίρους της στην κυβέρνηση συνασπισμού βρίσκεται πλέον η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας – και τα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά στοιχεία που αυτή περιέχει – την «στριμώχνουν» ανάμεσα στις πιέσεις που δέχεται, ακόμα και από τις ΗΠΑ πλέον, για να «επιδείξει αλληλεγγύη» προς τη χώρα μας, και στις επιθέσεις των πολιτικών της αντιπάλων για τα βάρη που συσσωρεύει στις πλάτες των Γερμανών πολιτών!



Για την ίδια, η βοήθεια προς την Ελλάδα, ασχέτως ποια μορφή τελικώς θα πάρει, αποτελεί μονόδρομο (;) κάτι που θέλησε να περάσει και κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας της στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Από το βήμα της Μπούντεσταγκ η κυρία Μέρκελ απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να υποστηρίξουν το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, επικαλούμενη την απειλή μιας ευρύτερης «οικονομικής καταιγίδας» στην Ευρωζώνη εάν η χώρα μας αφεθεί να χρεοκοπήσει.

Το ζήτημα είναι να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της, καθώς μπορεί να στηρίζει το «σχέδιο Σόιμπλε» για μια νέα διάσωση της Ελλάδας υπό το τέχνασμα της ανταλλαγής ομολόγων με «επιλεκτική χρεοκοπία», αλλά επί της ουσίας οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το πολύ. Και πλέον τα περιθώρια και χρονικά αλλά και από πλευράς ελιγμών στενεύουν επικίνδυνα … 



Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου