Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απέκλεισε πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα o Πεταλωτής

Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
"Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, το είπε και ο πρωθυπουργός", τόνισε.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Εξηγώντας τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού, στο άτυπο υπουργικό Συμβούλιο,περί δυνατότητας δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι είναι πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι "σε μια εποχή, στην οποία χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις για να προχωρήσουν μεγάλες αλλαγές, αν χρειαστεί κι αν τεθούν τέτοια ζητήματα μεγάλης σημασίας κι αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, το δημοψήφισμα μπορεί να συμβάλει".
Ο Γ. Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική περί αποτυχίας της κυβέρνησης στην οικονομία και τόνισε ότι "δεν αποδέχεται την ισοπέδωση", ενώ κάλεσε όσους λένε ότι η κυβέρνηση "έριξε την χώρα στα βράχια" και ότι απέτυχε, να απαντήσουν ακριβώς ποια είναι η αποτυχία.

"Γνωρίζουμε τις παραλείψεις και τις αστοχίες μας", σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μέτωπο, χωρίς ημίμετρα, με τις αιτίες που προκάλεσαν την κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επιδιώκει να τις θεραπεύσει, αναζητώντας το βάθος τους.

"Δεν ευξεμενίζουμε την κατάσταση με αυτοκριτική, αλλά δεν θα σταθούμε σε εφήμερες απόψεις και "χάιδεμα των αυτιών"", τόνισε και πρόσθεσε ότι "δεν θα κάνουμε πίσω τώρα, που γίνεται ορατός ο δρόμος εξόδου από την κρίση".
Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι ο λαός ενδιαφέρεται να γίνει στη παρούσα φάση, έργο και δεν είναι θέμα τα πρόσωπα.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου