Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πιο κοντά σε αίτημα εκλογών η Ν.Δ.


Η αναστροφή του δημοσκοπικού κλίματος αλλά και το τείχος στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των φορολογικών συντελεστών, φέρνουν πιο κοντά τη ΝΔ στο αίτημα για εκλογές.
Αν και η απόφαση δεν θεωρείται ειλημμένη -και μάλιστα πολλά γαλάζια στελέχη δεν την υπερασπίζονται, φοβούμενα ότι η ΝΔ θα κατηγορηθεί για ασυνέπεια δεδομένου ότι έχει πολλές φορές επαναλάβει τη φράση πως δεν ζητά εκλογές διότι δεν παίζει με τους θεσμούς- πολλοί είναι αυτοί που έρχονται ολοένα και πιο κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι έξωθεν πιέσεις για συναίνεση που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό αλλά και η τελευταία, έμμεση, απόρριψη Τόμσεν της φορολογικής πρότασης του Ζαππείου 2, σε εκδήλωση ομογενών στην Αμερική, έχουν δημιουργήσει σε πολλούς την πεποίθηση πως οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος.
Οι υπερασπιστές αυτής της άποψης εκτιμούν μάλιστα πως η ΝΔ, δύναται να διατυπώσει πιο πειστικά ένα τέτοιο αίτημα από την υπόλοιπη «πολυκατοικία», αφού η ίδια δεν έχει στηρίξει και δεν έχει ταυτιστεί με το μνημόνιο.
Σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θα περιμένει, όπως όλα δείχνουν, την εκταμίευση της 5ης δόσης για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Αν όμως προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, «υψηλού ρίσκου», τότε θα προτάξει –πέραν της ασφυξίας της αγοράς, των λουκέτων κλπ- την αναποτελεσματικότητα των Υπουργών αλλά και τι επιτροπείες στα εν Ελλάδι υπουργεία, που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό.
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ωστόσο θα αφήσει τις σκέψεις αυτές στο περιθώριο και θα επιχειρήσει αναστροφή του κλίματος στις διεθνείς επαφές του.
Οι συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους έχουν διπλό στόχο αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να πείσει για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του οικονομικού του προγράμματος αλλά και να διευκρινίσει την αρνητική στάση της ΝΔ, στις ασφυκτικές, αλλεπάλληλες κρούσεις για συναίνεση.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου