Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Λαγκάρντ: Να μιμηθούν οι Έλληνες πολιτικοί το παράδειγμα των Πορτογάλων


Παραινέσεις προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους, ακολουθώντας το παράδειγμα των Πορτογάλων πολιτικών, απηύθυνε σήμερα από το Πεκίνο η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η κ. Λαγκάρντ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη της Κίνας στην υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού
Ταμείου επισήμανε ότι αντίθετα με την Ελλάδα ή την Ιρλανδία, στην Πορτογαλία τα μεγάλα κόμματα δεσμεύτηκαν να σεβαστούν απολύτως τους όρους του δανείου που χορήγησαν στη χώρα η ΕΕ και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.
«Ενα από τα ισχυρά σημεία της Πορτογαλίας, που ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μιμηθεί, είναι ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους συμμαχώντας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Κίνα.
Αυτό, πρόσθεσε, «είναι σημαντικό για να οικοδομηθεί και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το οικονομικό βάρος των τριών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προσφύγει ως τώρα στο ΔΝΤ για να αντιμετωπίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμά τους είναι περιορισμένη, αφού, όπως υπενθύμισε, «μαζί αντιπροσωπεύουν το 6% του ΑΕΠ της ζώνης ευρώ».
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών αναμένεται αύριο στη Λισαβόνα, όπου θα συναντηθεί με τους διοικητές αφρικανικών κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου